Sanna Rautaharkko
1.2.2024

Some-työkalu, josta en aio luopua

some-työkalu

Sosiaalisessa mediassa näkyminen on aikaa vievää työtä. Materiaalien tuottamisessa itsessään on jo iso työ, puhumattakaan niiden julkaisemisesta ja aikataulujen hallinnoinnista. Vaikka jotkin somekanavat sisältävät ajastusominaisuuden, se toimii vain kyseisen kanavan sisällä. Olen itse kokeillut muutamaa some-työkalua ja löytänyt viimein itselleni sopivan hallintatyökalun.

Huomioithan, että artikkelin linkit ovat affiliate-linkkejä. Jos teet oston tässä kirjoituksessa olevien linkkien kautta, niin saan siitä pienen provision. Pelkästä linkin klikkauksesta en hyödy millään tavalla.

Mikä ihmeen some-työkalu

Some-työkalulla saat hoidettua kaikki some-tilisi yhdestä paikasta. Voit ajastaa julkaisusi etukäteen, kierrättää helposti vanhoja postauksia, monitoroida sisältöä sekä saada käyttöösi analytiikkaa, joka kertoo julkaisujesi menestyksestä. Työkalu auttaa suunnitelmallisuudessa, ajanhallinnassa sekä somestrategian toteuttamisessa.

Yhdeksi suurimmista hyödyistä olen kokenut ajansäästön. Kun suunnittelen ja ajastan kerralla useamman postauksen, säästän aikaa verrattuna siihen, että miettisin jatkuvasti tulevia julkaisuja ja niiden aiheita. 

Lue myös: Miten valita paras somen hallintatyökalu? 

Oma suosikkini

Omaksi suosikikseni on noussut Publer. Sen ilmaisversio yllätti minut positiivisesti intuitiivisella ja helposti omaksuttavalla käyttöliittymällä. Nykyään minulla on käytössä maksullinen versio. Aloitin ohjelman ilmaisversion käytön kahdella kanavalla: Instagramissa ja LinkedInissä. Myöhemmin sain toimeksiannon erään palvelun sosiaalisen median markkinointiin, jolloin päivitin ohjelman maksulliseen versioon. 

Maksullisten versioiden hintakaan ei tällä ohjelmalla päätä huimaa, sillä hinnat ovat alkaen noin 11€/kk, riippuen otatko Professional- vai Business-paketin ja montaako some-tiliä haluat ohjelmalla hallinnoida. Monien palveluiden kuukausihinnat ovat nimittäin useita kymppejä ellei toista sataa euroa kuukaudessa.

Publerin edut

  • Toimiva mobiilisovellus
  • Voi ajastaa Instagramiin myös reelsejä ja storeja
  • Selkeä kalenterinäkymä
  • Jaottelu useisiin työtiloihin (eri brändien ja yritysten sometilit saa pidettyä erillään)
  • Mediakirjasto on työtilakohtainen
  • Ohjelman saa yhdistettyä myös Canvaan
  • Ohjelmasta on saatavilla ilmaisversio
  • Hinta on edullisimmasta päästä

Yksi parhaista puolista on, että Publer tukee hyvin kattavasti eri some-kanavia. Jopa Mastodonttia ja uutta Threadsia heti sen ilmestymisen jälkeen. Monikanavaisuus tekee sen käytöstä huoletonta, sillä uusien some-kanavien haltuunotossa ei tarvitse murehtia hallinnointiohjelman vaihtoa.

Hyvä ominaisuus on myös monitorointi. Tämä on loistava mahdollisuus, jos sinulla on useampi tili ja et halua hallinnoida some-tilejä jatkuvasti eri sovelluksien kautta. Voit vaikka kerran päivässä käydä läpi kommentit ja vastailla niihin. 

Ilmaisversion ja maksullisten versioiden tärkeimmät erot

Ilmaisversio

Ilmaisversiolla saat yhden työtilan, jossa voi olla enintään 3 some-tiliä ja voit luoda Instagramiin laskeutumissivun Link in Bio for Instagram -ominaisuuden avulla. Lisäksi voit tehdä maksimissaan 10 ajastettua postausta per some-tili ja tallentaa maksimissaan 25 postausluonnosta. Ilmaisversiossa julkaistut postaukset näkyvät palvelussa vain 24h julkaisun jälkeen, eli et pääse selaamaan vanhoja postauksia vaan focus on koko ajan tulevassa.

Miinuspuoli on, että Instagram-tilin linkitystä varten pitää linkittää ensin sen yhteydessä oleva Facebook-yritystili. Mikäli ei muuten Facebook-tiliä käyttäisi, tämä vie ilmaisversiossa yhden arvokkaan tilin. Itse jouduin perustamaan Facebookiin haamu-tilin blogilleni, jotta sain blogin Instagram-tilin yhdistettyä Publeriin.

Professional

Maksulliseen Professional-versioon päivittäminen oli omalla kohdallani erinomainen ratkaisu, sillä se helpotti käytännön työtä. Sen avulla sain käyttööni mm. useamman työtilan (eri työtilat omille ja asiakkaan tileille), rajattomat mahdollisuudet ajastaa ja tallentaa luonnoksia, rajoittamattoman mediapankin, pääsyn koko postaushistoriaani ja edellä mainitun Link in Bio -ominaisuuden ilman Publerin logoa.

Business

Kallein taso on Business-versio, jossa lisäominaisuuksina saa tekoälyn avustamaan sisältöjen tuotossa, pääsee kiinni analytiikkaan, ohjelma kertoo parhaat ajat postata sekä antaa hastag- ja sisältösuosituksia. Lisäksi voit ottaa käyttöön postausten automaattiset uusinnat ja ohjelma auttaa vielä ammattimaisten videoiden luomisessa.

Pääset tutustumaan ja tilaamaan Publerin tästä linkistä. Haluan vielä kerran mainita, että tämä on affiliate-linkki. Voit klikata sitä huoletta ja tutustua sisältöön. Jos teet oston tämän linkin kautta, niin saan vasta sitten siitä provisiota.

Lue myös: Kevytyrittäjyys vai toiminimi

Jaa artikkeli:

Lue myös: